Airco Service

DE SPECIALIST IN VERKOOP, ONDERHOUDEN EN REPARATIE VAN AUTO'S

Z

OFFICIËLE HYUNDAI DEALER

UITGEBREIDE AUTOBANDENSERVICE

Home » Airco auto Mol

Airco Service voor uw auto bij Autocenter Meeus in Mol

De airco van uw auto dient regelmatig te worden onderhouden en dit kan gemakkelijk bij Autocenter Meeus in Mol. De meeste aircosystemen in auto’s werken de eerste drie jaar probleemloos. Daarna moet het systeem elk jaar worden gecontroleerd en elke twee jaar worden bijgevuld, en zowel in de zomer als in de winter worden gecontroleerd op tekenen van zwakte: geuren, herrie, wasem en prestatie.

Werkt de airco van uw auto niet goed? Kom langs bij Autocenter Meeus in Mol

De airco is meer dan een simpel luxe-onderdeel: een airco zorgt namelijk voor meer veiligheid en alertheid op de weg. Een regelmatige controle is daarom noodzakelijk. Het is van belang om langs te gaan bij Autocenter Meeus in Mol, aircospecialist, wanneer de airco van de auto de volgende afwijkingen vertoont:

  • Het duurt langer voordat er koude lucht komt, en deze lucht is niet meer zo koud als voorheen
  • Er komen langer dan twee minuten na het aanzetten van de airco nare geurtjes uit de ventilatieroostertjes
  • De airco maakt herrie
  • Een minuut nadat de airco is aangezet, is de voorruit nog steeds bewasemd
  • U heeft last van niezen, hoesten of irritatie tijdens het gebruik van de airco
  • Er komt water op de zitting of bij de voeten van de bijrijder
  • U verbruikt meer brandstof dan voorheen

Wanneer u een van bovenstaande afwijkingen aan de airco in uw auto constateert, is het noodzakelijk dat u de airco laat onderzoeken bij onze garage in Mol. Wij bekijken waar het probleem vandaan komt en verhelpen deze zo snel mogelijk. Het verzorgen van de airco van uw bedrijfswagen bij ons in Mol behoort ook tot de opties.    

Hoe vaak is onderhoud nodig?

De luchtfilter dient elk jaar te worden vervangen. Dit valt onder het algemeen onderhoud van uw auto. Onderhoud aan de airco en het bijvullen van de koelvloeistof dient iedere 2 jaar te gebeuren. Wanneer u allergisch bent, en u heeft last van hoesten en irritatie bij gebruik, of wanneer u een baby vervoert, kunt u naast het vervangen van de luchtfilter een antibacteriële behandeling overwegen. Deze behandeling valt niet altijd onder de standaard service, vraag hiernaar bij uw garagehouder.

Wat zijn de risico’s van een slecht onderhouden airco?

De risico’s van een slecht onderhouden airco lopen uiteen. Het eerste belangrijke risico is uw gezondheid. Een slecht functionerende airco is namelijk erg slecht voor de gezondheid. U kunt last krijgen van niezen, hoesten of irritatie wanneer het luchtfilter stof, pollen en andere schadelijke deeltjes doorlaat die schadelijk voor uw gezondheid zijn. De airco kan zelfs bacteriën, sporen, schimmels en nare geurtjes verspreiden.

Daarnaast merkt u het verschil bij de bezinepomp. Een goed onderhouden airco zorgt voor een hoger rendement en omgekeerd zorgt een slecht functionerende airco continu voor een schadelijker verbruik. Bij een tekort aan koelvloeistof draait de compressor constant en slijt daardoor sneller. Bij de benzinepomp moet u daardoor meer afrekenen dan voorheen.

Tot slot heeft een slecht onderhouden airco een negatieve invloed op uw portemonnee. Het aircosysteem werkt namelijk op verschillende onderdelen. In geval van een defect blijft reparatie duur. Regelmatig onderhoud is daarom beter. Onderhoud van uw airco is geen overbodige luxe. Dit onderhoud is ingewikkeld maar hard nodig, en dient regelmatig door een specialist te worden uitgevoerd. Doordat er met de koelvloeistof moet worden gewerkt tijdens het onderhoud, dient dit niet door uzelf te worden uitgevoerd.

Maak een afspraak

Wilt u uw airco goed laten onderhouden? Rij dan eens langs bij onze werkplaats in Mol of maak een afspraak voor het onderhoud van de airco in uw auto. De werkplaats is op werkdagen geopend van 8.00 uur tot 12.30 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur. U kunt eenvoudig een afspraak maken door te bellen naar 014-31 32 90. Wij zijn u graag van dienst.

De specialist in verkoop, onderhouden en reparatie van auto’s
Offiële Hyundai dealer
Uitgebreide autobandenservice

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.