Hyundai

Autocenter Meeus

Turnhoutsebaan 18

2400 Mol

014/31 32 90

info@autocentermeeus.be


Openingsuren:

Werkplaats:
ma-vr: 8-12u30 en 13-17u

Toonzaal:
ma-vr: 8-12u30 en 13-18u30

za: 9-16u


 

Volg ons op facebook

 

 

De succesvolle i10 van Hyundai Motor werd opgewaardeerd met een nieuwe, geavanceerde actieve-veiligheidsuitrusting en nieuwe connectiviteitsvoorzieningen afkomstig uit de hogere segmenten. Ook zijn design werd opgefrist met onder meer de nieuwe “Cascading Grille” radiatorrooster.

"De nieuwe i10 is een belangrijke auto voor Hyundai Motor Europe en getuigt van een onovertroffen bouwkwaliteit en zorg voor details, met tal van voorzieningen uit de hogere segmenten," aldus Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer van Hyundai Motor Europe. "Een fantastisch totaalpakket met een aanzienlijke meerwaarde: dat is de succesformule die de i10 tot een van de meest verkochte auto's in zijn klasse heeft gemaakt en die hem ook in Europa de nodige populariteit heeft gegeven. Een succesverhaal dat de nieuwe i10 zonder twijfel zal voortzetten.".

Geraffineerde designaccenten en een beter rijgedrag

De nieuwe i10 onderging tal van stilistische verbeteringen om hem nog aantrekkelijker te maken. Een van de meest opvallende daarvan is de nieuwe “Cascading Grille”. Dat onderscheidt zich door zijn natuurlijke vloeiende lijn en wordt het nieuwe familiegezicht voor alle toekomstige Hyundai-modellen.

Vooraan kreeg de nieuwe i10 een hertekende bumper en nieuwe ronde leddagrijlichten aan de randen van het nieuwe radiatorrooster om de voorkant een nog fascinerendere uitstraling te geven. Achteraan is de nieuwe i10 eveneens herkenbaar aan zijn geëvolueerde bumper, inclusief geraffineerde materialen voor de achterlichten, een nieuwe zwarte sierlijst en ronde mistlichten die terugverwijzen naar de nieuwe neus. Hertekende flankstrips met een nieuwe vorm en nieuwe afmetingen maken het frisse profiel van de nieuwe i10 compleet.

Binnenin is de nieuwe i10 voortaan verkrijgbaar met een nieuwe, stijlvolle rode stof. Daarnaast kunnen klanten ook kiezen voor een blauw, oranje, beige en zwart interieur, en dat op alle uitvoeringen. Ook introduceert de nieuwe i10 nieuwe 14" stalen en lichtmetalen velgen. Het verbeterde rijgedrag, dat onder meer te danken is aan grotere aanslagrubbers en een gewijzigde stuurverhouding, vervolledigen de toonaangevende techniek van de nieuwe i10.

Net als zijn voorganger wordt de nieuwe i10 verkrijgbaar met twee beproefde benzinemotoren (1,0 en 1,25 liter) die de voorwielen aandrijven via een handgeschakelde vijfversnellingsbak (standaard) of een viertrapsautomaat. De BlueDrive™-versie op basis van de 1,0-liter benzinemotor onderging een aantal specifieke ingrepen om het brandstofverbruik te drukken. De nieuwe i10 kan ook af fabriek worden geleverd met een 1,0-liter LPG-motor.

Alle goede dingen komen van boven – uitzonderlijke connectiviteit, comfortuitrusting en actieve veiligheid

De nieuwe i10 maakt geavanceerde technologie toegankelijk voor een groter publiek dan ooit tevoren. Om in te spelen op de vraag van klanten naar meer connectiviteitsvoorzieningen, meet de nieuwe i10 zich de jongste snufjes aan op dat vlak, die stuk voor stuk werden geïntegreerd in het nieuwe navigatiesysteem met 7"-aanraakscherm. Apple CarPlay en Android Auto garanderen een naadloze integratie, veilige bediening en totale functionaliteit van mobiele telefoons op basis van het besturingssysteem iOS of Android. Om steeds up-to-date te blijven wordt het navigatiesysteem van de nieuwe i10 bovendien geleverd met zeven jaar gratis abonnement op de LIVE-services, die onder meer realtime verkeersinformatie, lokale weerberichten en points of interest weergeven maar ook snelheidscamera's aangeven in landen waar dit toegestaan is. Klanten hoeven zelfs niet te kiezen: de nieuwe i10 is de enige wagen in zijn klasse die Android Auto, Apple CarPlay en de LIVE-services verenigt in een enkel infotainmentsysteem.

Op het gebied van veiligheid introduceert de nieuwe i10 twee geavanceerde nieuwigheden om ongevallen actief te vermijden door gebruik te maken van de nieuwe, multifunctionele camera: de botswaarschuwing 'Front Collision Warning System' (FCWS) en de rijstrookwaarschuwing 'Lane Departure Warning System' (LDWS). Met behulp van de camerasensoren vooraan waarschuwt FCWS de bestuurder met visuele en auditieve signalen voor een dreigende aanrijding. De rijstrookwaarschuwing maakt de bestuurder dan weer attent op onveilige bewegingen van de auto bij snelheden vanaf 60 km/u. LDWS laat een alarm weerklinken voor de auto de wegmarkering overschrijdt.

Qua comfortuitrusting scoort de nieuwe i10 met de beproefde uitrusting van zijn voorganger: een automatische airconditioning, een verwarmbaar stuurwiel en zetelverwarming vooraan maken hem tot de ideale gezel voor elk weertype en elke activiteit. Het ruime interieur biedt plaats aan maximaal vijf personen en het ongeëvenaarde koffervolume van 252 liter verzekert een royale opbergruimte.

Gemaakt in Europa, voor Europa – Het succesverhaal van de i10

Sinds hij in 2008 werd gelanceerd, is de i10 een waar succesverhaal gebleken voor Hyundai Motor, met ongeveer 670.000 verkochte exemplaren tot en met juli 2016. Dat maakte hem de voorbije jaren tot een van de meest verkochte auto's in zijn segment.

De i10 van de eerste generatie was op zijn eentje goed voor meer dan een half miljoen verkochte exemplaren op zeven jaar tijd (2008-2014). Toen de tweede i10-generatie eind 2013 werd gelanceerd, was hij uitgegroeid tot een echt een Europese auto, ontworpen en ontwikkeld in het Hyundai Motor Europe Technical Center (HMETC) in Rüsselsheim (Duitsland) en gebouwd in de Hyundai-fabriek van Izmit (Turkije).

De tweede generatie van de i10, met zijn jonge, moderne design en zijn dynamische rijgedrag, heeft geen enkele moeite om zijn voorganger te evenaren, met meer dan 220.000 verkochte exemplaren op nauwelijks drie jaar tijd. De New i10 debuteert op het autosalon van Parijs begin oktober 2016.